En god ven bad mig lave et foredrag om fremtidens ledelse i et af hans leder-netværk

 I et stort forkromet lokale med udsigt over havnen, fortæller jeg om fremtidens unge pionerer som er de første i verden, der formår at samarbejde med andre 4 medarbejdertyper (se: rød, blå, orange og grøn), hvilket gør dem ekstremt effektive, innovative og socialt vellidte. Jeg talte hudløst ærligt om den dybere mening, en spirende spiritualitet, fleksible magt-dynamikker, bæredygtighed og social ansvarlighed. Emner som er vigtige for de unge top-performere.

Efter min fortælling, hvor jeg spillede de 4 klassiske medarbejdertyper, lyttede jeg til deres refleksioner. Alle ønskede selvfølgelig at fastholde disse nye top-performere – men HVORDAN? – for der var mange eksempler på hvordan de unge var flygtet, forslag efter forslag blev stillet. Desværre handlede ALLE forslag kun om ydre strategiske foranstaltninger og var totalt blottet for dyb indre selvrefleksion om den højere mening med deres egen organisation.

Tiden er forbi for smarte tricks og quick fix.
Tiden er inde til dyb selvrefleksion, så vi alle kan arbejde mod et dybere og mere sandfærdigt liv. Vi har en klode som har brug for vores hjælp – og DET vil tiltrække/fastholde de nye unge topperformere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *