Jeg kysser teorien om adfærdsdesign velkommen!

Teorien indrømmer at vi mennesker er langt mere irrationelle end hidtil antaget.
90% af tiden befinder vi os i system 1 = tilstand af simpel automatik. System 2 = vores komplekse tanke-system, hvor vi skal bruge tid/kræfter på at analysere et emne.

Som skuespiller kunne jeg ikke være mere enig. Når vi kigger om bag masken, er det tydeligt at vi er irrationelle. Derfor lærer vi skuespillere at være nysgerrige på menneskers irrationelle handlinger. Vi søger altid at mærke vores karakteres drømme og dybe smerte som gør vores spil sandfærdigt OG irrationelt..

Målet med vores arbejde med profesionelle skuespillere, rollespil og  skuespillerværktøjerne er at få komplekse teorier fra system 2, helt ind på rygraden så det kan blive til hverdags-automatik i system 1.  Det kræver enorme kræfter at implementere nye teorier/strategier i vores autopilot, medmindre at vores “krop og hjerte” også er med på dem (at det føles og mærkes rigtigt).

Derfor er det uhyre effektivt afprøve teorierne i samspil med dygtige skuespillere så de kan komme ned i kroppen og blive brugbare i en travl hverdag.

Skuespillere går jo heller ikke direkte fra en læseprøve til premieren. Vi øver os først…

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *